Ν. Αναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 23:09
UPD:23:12
INTIME NEWS
A- A A+

Μια περίπου ώρα διήρκησε η άτυπη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λούτ.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι «δεν έγινε οποιαδήποτε συζήτηση κατά τη διάρκεια της μικρής δεξίωσης, απλά φιλικές ανταλλαγές και αστεϊσμοί. Αλλά βεβαίως και η έκφραση ελπίδας και η ενθάρρυνση της κ. Λουτ να συνεχίσει την προσπάθεια, με την ελπίδα να καταλήξουμε σε κάτι που θα δημιουργεί προοπτικές για δημιουργικό διάλογο».

Ως προς το αν υπάρχει απογοήτευση που δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια παρά την αρχική συναντίληψη, ο Κύπριος πρόεδρος είπε: «δεν υπάρχει απογοήτευση, δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, βρίσκεται μια διαδικασία εν εξελίξει, συνεπώς ας περιοριστούμε μέχρι εδώ».

Ερωτηθείς για τους τρόπους με τους οποίους θα συνεχιστεί η προσπάθεια, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «είναι θέμα της κ. Λουτ με τις επαφές που θα έχει και με τις εγγυήτριες δυνάμεις να κρίνει ή να προετοιμάσει κάτι το οποίο να αποτελεί τη βάση για τους όρους αναφοράς».

Για σοβαρές συζητήσεις οι οποίες ήταν αρκετά επικεντρωμένες, έκανε λόγο, από την πλευρά της, η Τζέιν Χολ Λουτ, ενώ σημείωσε ότι «πρόκειται για συνεχιζόμενη προσπάθεια και οι δύο ηγέτες έχουν δεσμευθεί να συνεχίσουν τη διαδικασία».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή