Ο Ιγκλέσιας κατηγορεί τον Σάντσεθ ότι οδηγεί την Ισπανία σε εκλογές

Άκαρπες οι χθεσινές συνομιλίες PSOE και Podemos
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 11:15
UPD:11:25
EPA/Juan Carlos Hidalgo
A- A A+

Στο κενό έπεσαν για μία ακόμη φορά οι χθεσινές διαπραγματεύσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Podemos, με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας να επιρρίπτει όλη την ευθύνη στον υπηρεσιακο πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον οποιο κατηγορεί οτι σκοπίμως υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να οδηγησει τη χώρα σε εκλογές.

Η δομή της κυβέρνησης και πιο συγκριμένα ο επιμερισμός των κυβερνητικών θέσεων είναι αυτα που διχάζουν τα δυο κομματα, μολις τρεις εβδομαδες προτού εκπνεύσει η διορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εκπροσωππο του PSOE, η πρόταση του κόμματός της δεν περιλαμβάνει την είσοδο στην κυβέρνηση σε στελέχη των Podemos, ενώ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της παράταξης του Ιγκλέσιας τόνισε πως εξέρχονται «ανήσυχοι» από τη συνάντηση τούτη και πως η θέση του PSOE είναι «αμετακίνητη».

Ο Σάντσεθ έχει διορία έως τις 23 Σεπτεμβρίου για να εξασφαλίσει συμμάχους και να καταφέρει να ορκιστεί πρωθυπουργός. Εάν δεν υπάρχει συμφωνία έως τότε, θα επαναληφθούν οι εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.

Η ισπανική πολιτική έχει βρεθεί σε αδιέξοδο από τις εκλογές του περασμένου Απριλίου, κατά τις οποίες οι Σοσιαλιστές αναδείχτηκαν μεν νικητές, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να κυβερνήσουν χωρίς την υποστήριξη άλλων κομμάτων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή