Ανοιχτός ο Κ. Καραμανλής σε συνεργασίες για τις Δημοτικές/Νομαρχιακές

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 15:16
A- A A+

Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι η στρατηγική του σύγχρονου κοινωνικού κέντρου, που σημαίνει εμπιστοσύνη στους πολίτες και άνοιγμα σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση του του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και γι αυτό τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Όπως επισήμανε, οι εκλογές είναι υπόθεση πολιτική, αυτό, όμως, δεν σημαίνει κομματικοποίησή τους. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει αποκλειστικά κομματικούς υποψηφίους.

Όπως επισημανε, η κυβέρνηση έχει πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις οικονομικές της δυνατότητες, σημειώνοντας ότι αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πόροι που είχαν παρακρατηθεί στο παρελθόν, ενώ ρυθμίζονται τα χρέη της. Παράλληλα χαρακτήρισε ως σημαντική τομή την ανάδειξη δημάρχων και νομαρχών απο την πρώτη Κυριακή με 42%.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε πως «το κυβερνητικό έργο προσμετράται στις προθέσεις των πολιτών για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης» ενώ διευκρίνισε ότι το κόμμα στηρίζει τους ήδη εκλεγμένους δημάρχους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή