Διαβαλκανική Σύνοδος - Δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση Μολυβιάτη - Μίτρεβα

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 15:36
A- A A+

Δεν έχει προγραμματιστεί διμερής συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη, με την υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ιλίνκα Μίτρεβα, στο πλαίσιο της υπουργικής συνόδου για τη Συνεργασία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (πρώην Διαβαλκανική) στο Ζάππειο.

Αυτό έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του υπουργειου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρινίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του γεύματος της συνόδου, θα δοθεί η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων.

«Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ συζητείται στο πλαίσιο της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Νέα Υόρκη και οι ελληνικές θέσεις είναι γνωστές και σαφείς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στην ατζέντα της αυριανής συνόδου στο Ζάππειο θα βρεθούν η ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των χωρών της περιοχής, η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας, το έργο του Συμφώνου Σταθερότητας, η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της Διαβαλκανικής και ο διορισμός συνδέσμου μεταξύ των χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις κυρίως στο Κόσοβο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα «αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο εν λόγω σχήμα συνεργασίας και θεωρεί ότι δίνει δυνατότητες συνεργασίας όλων των χωρών της περιοχής, στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική τους και συμβάλλει στην ανάπτυξη καλών γειτονικών σχέσεων, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή