Εκθεση για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό στη Ρώμη

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 18:53
A- A A+

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, αύριο, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2006, θα μεταβεί στην Ιταλία, προκειμένου να παραστεί στην τελετή παράδοσης των γραφείων της Ελληνικής Αρχαιολογικής Σχολής στη Ρώμη, καθώς και στα εγκαίνια έκθεσης για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, που πραγματοποιείται στην ιταλική πρωτεύουσα. Τα εγκαίνια θα τελέσει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με το Δήμαρχο της Ρώμης Walter Veltroni.

Συγκεκριμένα, η έκθεση, με τον τίτλο: «Κυκλάδες: Αριστουργήματα ενός Αιγαιακού πολιτισμού» («Cycladi: Capolavori di una civilita Egea»), που οργανώνεται με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Orazi και Curiazi του Palazzo dei Conservatori στο Musei Capitolini, της Ρώμης.

Η έκθεση παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά δείγματα του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού, ήτοι 29 αρχαία αντικείμενα από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και επτά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο Palazzo dei Conservatori, Musei Capitolini της Ρώμης.

Προτεινόμενα για εσάς