ΗΠΑ: Έφηβος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε μέλη της οικογένειάς του

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 14:21
UPD:14:27
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Πέντε μέλη της οικογένειάς του πυροβόλησε στο σπίτι του, στην Αλαμπάμα, ένας 14χρονος Αμερικανός. Αμέσως μετά ο νεαρός πένταξε το όπλο και κάλεσε την αστυνομία, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Το περιστατικό, ένα ακόμη στη μακρά λίστα παρόμοιων περιστατικών βίας στις ΗΠΑ, σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας, στην πόλη Έλκμοντ.  

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, τα τρία μέλη της οικογένειας πέθαναν επί τόπου, ενώ τα άλλα δύο κατέληξαν αργότερα στο νοσοκομείο. Δεν είναι σαφές πού προμηθεύτηκε ο 14χρονος το όπλο.

Οι μαζικές δολοφονίες παίρνουν μορφή «επιδημίας» στις ΗΠΑ. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένας 36χρονος στο Τέξας άνοιξε πυρ και σκότωσε επτά ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε ακόμη 22.

Επρόκειτο για τη δεύτερη μαζική δολοφονία στο Τέξας σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Στις 3 Αυγούστου ένοπλος από την περιοχή του Ντάλας σκότωσε 22 ανθρώπους σε κατάστημα της Walmart που βρίσκεται 410 χιλιόμετρα δυτικά του Μίντλαντ, στο Ελ Πάσο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον δράστη της επίθεσης στην Οντέσα και στο Μίντλαντ «ένα πολύ άρρωστο άτομο», αλλά σημείωσε ότι οι έλεγχοι του ιστορικού των αγοραστών όπλων δεν θα είχαν αποτρέψει τα πρόσφατα περιστατικά βίας με όπλα στη χώρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή