Στο Αμμάν η Πρόεδρος της Βουλής

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 19:55
A- A A+

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας Μαρούφ Μπακχίντ είχε το πρωί η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη χώρα.

Οι δύο συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις για προβλήματα που απασχολούν τις χώρες της Μ. Ανατολής δίδοντας ιδιαίτερο βάρος στην κατάσταση στο Ιράκ. Ο ιορδανός πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα διατήρησης της ενότητας της χώρας και της συγκρότησης αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων. Τόνισε ακόμη πως δεν αρκούν τα κατασταλτικά μέσα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά απαιτείται και η ιδεολογική καταπολέμηση του φαινομένου καθώς και η λήψη μέτρων σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο κ. Μπακχίντ συμφώνησε στην ανάγκη επανένωσης της νήσου επί τη βάσει των αποφάσεων των Η.Ε. και του σχεδίου Ανάν, προσαρμοσμένου στις ευαισθησίες και των δύο πλευρών.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, ο κ. Μπακχίντ εξεδήλωσε την επιθυμία της Ιορδανίας για μεγαλύτερη ελληνική οικονομική παρουσία στη χώρα του και πιο συγκεκριμένα στην ενίσχυση των επενδύσεων.

Η κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο του Αμμάν Νιντάλ Χαντίντ, ο οποίος προανήγγειλε την προετοιμασία μεγάλης έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο, που θα εγκαινιαστεί στο Αμμάν τους επόμενους μήνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή