«Αθώος» ο Κόλεμαν, θα τρέξει κανονικά στο Παγκόσμιο της Ντόχα

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 23:49
UPD:03/09/2019 08:21
EPA/MARTIN DIVISEK
A- A A+

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά του Κρίστιαν Κόλεμαν και ο Αμερικανός σπρίντερ θα δώσει κανονικά το παρόν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα μέσα στο μήνα.

Ο 23χρονος σπρίντερ, που έχει τον καλύτερο χρόνο μέσα στο 2019 και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κορυφαία διοργάνωση που ακολουθεί, είχε κατηγορηθεί από την αμερικανή υπηρεσία αντιντόπινγκ (USADA), καθώς ήταν απών σε τρεις αιφνίδιους ελέγχους ντόπινγκ σε διάστημα 12 μηνών.

Η υπόθεση, κατά την οποία η USADA είχε κατηγορήσει τον Κόλεμαν για παραβίαση του whereabout σε διάστημα 12 μηνών, πιθανή παραβίαση του κανονισμού κατά του ντόπινγκ, είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί την Τετάρτη (4/09).

Ωστόσο, ο αμερικανικός οργανισμός αντιντόπινγκ προέβη σε δήλωση με την οποία έκανε γνωστό ότι απέσυρε όλες τις κατηγορίες κατά του αθλητή, μετά από τις σχετικές οδηγίες που έλαβε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA).

Ο Κόλεμαν, ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2019 και «ασημένιος» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017, θα μπορούσε να είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα, κάτι που εάν συνέβαινε θα του στεροούσε και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εφόσον είχαν διατηρηθεί οι κατηγορίες εναντίον του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις