Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ επιχειρούν να προκαλέσουν απροκάλυπτα την Τεχεράνη

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 18:50
UPD:18:55
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN
A- A A+

Την Ουάσιγκτον επέκρινε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για τη στάση που τηρεί έναντι του Ιράν, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να το προκαλέσει και να το ωθήσει να παραβιάσει το καθεστώς μη διάδοσης πυρηνικών όπλων και να υπονομεύσει τη συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), ώστε να «αποκτήσει την αφορμή για να θέσει σε εφαρμογή στρατιωτικά σενάρια».

«Οι Αμερικανοί μας εταίροι, με την υποστήριξη μερικών περιφερειακών συμμάχων τους, προσπαθούν απροκάλυπτα να προκαλέσουν το Ιράν» δήλωσε ο Λαβρόφ, σε κοινή συνέντευξη τύπου στη Μόσχα με τον Ιρανό ομόλογό του, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, μετά τις συνομιλίες που είχαν.

Ο Λαβρόφ δήλωσε, επίσης, ότι η Ουάσιγκτον, αφού ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ, τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν), απαιτεί από την Τεχεράνη να εκπληρώνει απαρέγκλιτα όλες τις δεσμεύσεις της που σχετίζονται με το ΚΟΣΔ. «Το ΚΟΣΔ συνιστά μια λεπτή ισορροπία συμφερόντων, δεσμεύσεων και συμβιβασμών. Δε μπορεί να αντιμετωπιστεί τμηματικά, να εφαρμόζεται δηλαδή το ένα τμήμα του και το άλλο να μην είναι δεσμευτικό ως προς την εφαρμογή του. Αυτό αποκλείεται παντελώς» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή