Θρίαμβος Λεκλέρκ στην πίστα του Σπα

Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 18:58
A- A A+

Την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα σημείωσε σήμερα ο Σαρλ Λεκλέρκ, καθώς ο οδηγός της Ferrari είδε πρώτος την καρό σημαία στο βελγικό γκραν πρι, στο Σπα.

Ο Μονεγάσκος οδηγός άφησε πίσω του τα μονοθέσια της Mercedes, με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι δεύτερος και ο Φιλανδός Βάλτερι Μπότας τρίτος, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να αυξάνει το προβάδισμά του έναντι του Μπότας στους 65 βαθμούς.

Ο Λεκλέρκ αφιέρωσε τη νίκη του στον 23χρονο Γάλλο οδηγό Αντουάν Ουμπέρ, ο οποίος σκοτώθηκε χθες (31/8), σε δυστύχημα στην ίδια πίστα.

«Η πρώτη νίκη μου στη Φόρμουλα Ένα, αλλά αυτή είναι για τον Αντουάν. Αισθάνομαι πολύ ωραία, αλλά είναι δύσκολο να απολαύσεις ένα Σαββατοκύριακο σαν κι αυτό», δήλωσε στους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας, μετά το τέλος του γκραν πρι. 

Πριν από το βελγικό γκραν πρι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αντουάν Ουμπέρ, ενώ οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην πίστα τίμησαν τον αείμνηστο Γάλλο με χειροκροτήματα κατά τον 19ο γύρο του αγώνα, καθώς αυτό ήταν το νούμερο με το οποίο αγωνιζόταν.

Τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι, Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), Αλεξάντερ Άλμπον (Red Bull), Σέρχιο Πέρες (Racing Point), Ντανιίλ Κβιάτ (Toro Rosso), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Renault), Πιέρ Γκασλί (Toro Rosso) και Λανς Στρολ (Racing Point).

Ο επόμενος αγώνας της Φόρμουλα Ένα είναι το ιταλικό γκραν πρι, το οποίο θα διεξαχθεί στην πίστα της Μόντσα στις 8 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις