Κατατέθηκε η τροπολογία για τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 14:19
UPD:18:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

Τροπολογία για τα προσόντα που πρέπει να έχει ο διοικητής της ΕΥΠ κατατέθηκε στη Βουλή.

Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη «ως προτεινόμενα προσόντα για το διοικητή της ΕΥΠ ορίζονται η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της αλλοδαπής ή της ημεδαπής ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «σκανδαλώδη νομοθετική αλλαγή» κάνει λόγο, αναφερόμενος στην τροπολογία για την ΕΥΠ, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης,

Όπως αναφέρει, «ο κ. Μητσοτάκης με τροπολογία όνειδος, αντί να αλλάξει τον παράνομο διοικητή της ΕΥΠ που διόρισε, τελικά αλλάζει - εκ των υστέρων -για χάρη του τον νόμο. Νομιμοποιείται πλέον ο διορισμός διοικητή χωρίς πτυχίο!».

Σημειώνει, επίσης, πως «οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη ανακοίνωσαν ότι έχει αφήσει απροστάτευτη την εθνική ασφάλεια της χώρας τόσο καιρό, για να καταργήσει το πτυχίο ως προσόν διορισμού κι έτσι να διορίσει υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι ως διοικητή.

Επιτέλους ποιος "κρατάει" τον πρωθυπουργό και τον αναγκάζει να διαπράττει αυτή τη σκανδαλώδη νομοθετική αλλαγή;» διερωτάται ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή