Χονγκ Κονγκ: Νέα σύλληψη ακτιβιστή υπέρ της δημοκρατίας

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο που συνελήφθησαν νωρίτερα
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 13:49
UPD:13:51
REUTERS/DANISH SIDDIQUI
A- A A+

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν οι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, Τζόσουα Γουόνγκ και Άγκνες Τσόου, οι οποίοι συνελήθησαν σήμερα, μία ημέρα πριν από τη νέα προγραμματισμένη διαδήλωση. Συνελήφθη ωστόσο βουλευτής, ο οποίος επίσης συμμετέχει στο κίνημα διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας συνελήφθη, ανακοίνωσε το κόμμα του.

Ο Τσενγκ Τσουνγκ Τάι «συνελήφθη», ανέφερε το κόμμα του Πολιτικό Πάθος στον ιστότοπό του. Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για τη σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα με το όνομα «Τσενγκ», ενώ διευκρίνισε ότι κατηγορείται «για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση εγκληματικών ζημιών» σε σχέση με την εισβολή των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο τοπικό κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ τον Ιούλιο.

Το κίνημα διαμαρτυρίας που ξεκίνησε ως αντίδραση σε ένα σχέδιο νόμου για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, εξελίχθηκε σε μια γενικότερη εκστρατεία για περισσότερη δημοκρατία και προστασία των τοπικών ελευθεριών απέναντι στο Πεκίνο.

Περισσότεροι από 850 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση επειδή συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται διάκοπα κάθε Σαββατοκύριακο από τον περασμένο Ιούνιο, ανάμεσά τους και ο ακτιβιστής υπέρ της ανεξαρτησίας του Χονγκ Κονγκ Άντι Τσαν ο οποίος συνελήφθη χθες Πέμπτη το βράδυ.

Αύριο Σάββατο οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μεγάλη κινητοποίηση για να σηματοδοτήσουν την πέμπτη επέτειο από την άρνηση του Πεκίνου να διοργανώσει γενικές εκλογές στο Χονγκ Κονγκ, μια απόφαση που οδήγησε στη γέννηση του Κινήματος των Ομπρελών. Ο Τζόσουα Γουόνγκ, τότε 17 ετών, ήταν η πιο προβεβλημένη προσωπικότητα του κινήματος αυτού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, DPA

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή