Φερέιρα: Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για την πρόκριση

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 17:01
UPD:17:04
INTIME SPORTS/ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ έχει όλες τις προοπτικές να προκριθεί ανατρέποντας το εις βάρος του 0-1 από τον αγώνα της Μπρατισλάβας, απέναντι στη Σλόβαν, εμφανίστηκε ο Αμπέλ Φερέιρα.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» παραδέχθηκε ότι οι Σλοβάκοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι αύριο έρχεται το «δεύτερο ημίχρονο».

«Για εμάς το σημαντικό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για την δουλειά μας, για στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι βέβαιο. Το μοναδικό σίγουρα είναι ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για την πρόκριση. Νομίζω είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Το μοναδικό που απαιτώ από τους ποδοσφαιριστές μου είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό», σχολίασε αρχικά.

Και συνέχισε: «Εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε. Έχω καταστρώσει το πλάνο μου, αλλά το σημαντικό είναι τι θα συμβεί στο γήπεδο. Και ο αντίπαλος έχει τη θέληση να περάσει. Το πιο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι δεν με ενδιαφέρει για τους βαθμούς και την Ελλάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Έχουμε τις προϋποθέσεις να περάσουμε, παίζουμε στο γήπεδο μας και θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Για το γεγονός πως η Σλόβαν έρχεται για δύο αποτελέσματα, άρα έχει προβάδισμα, είπε: «Ναι, έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα, ωστόσο έχουμε το δεύτερο ημίχρονο στην έδρα μας. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας από την αρχή μέχρι το τέλος για να πάρουμε την πρόκριση».

Όσο για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να αυξήσει τη διάρκειά του στο πρέσινγκ; «Δεν διαχωρίζω τους τομείς φυσικής κατάστασης ή τεχνικής είναι όλα μαζί, γιατί για εμένα το πιο σημαντικό είναι να μην κάνουμε αβίαστα λάθη. Εγώ όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ κατάλαβα πως οι φιλοσοφίες μας ταιριάζουν, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ μια ομάδα δικιά μου να παίζει με αντεπιθέσεις. Θα παίξουμε το πλάνο μας κόντρα στην Σλόβαν, η οποία παίζει με μεταβιβάσεις, όμως θα προσπαθήσουμε να τους εμποδίσουμε».

Για τους παίκτες που δεν βρίσκονται μέχρι στιγμής στα σχέδιά του, απάντησε: «Θα κοιτάξουμε να παίζουν στην αρχή ο κορμός που έπαιξε στα τρία πρώτα παιχνίδια και σιγά-σιγά να μπούνε και οι υπόλοιποι. Ο Σφιντέρσκι, π.χ., πέρσι δεν έπαιξε βασικός. Θα πρέπει να ακολουθούν το πλάνο και η νίκη θα έρθει. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι και για τον σύλλογο και για τους παίκτες, αλλά και κατ’ επέκταση για την Ελλάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις