ΚΚΕ: Κοινωνικό έγκλημα η αύξηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 12:17
A- A A+

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν κινδυνεύουν από μια φυσιολογική κακοκαιρία, αλλά από τις συνέπειες της πολιτικής που υπηρετεί την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου. Από την έλλειψη επαρκών υποδομών για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας».

Αυτό τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα προβλήματα από την κακοκαιρία, στην οποία υπογραμμίζει:

«Η διακοπή ρεύματος στην Κεφαλονιά - Ιθάκη και σε άλλες περιοχές της χώρας καταδεικνύει τα αποτελέσματα της πολιτικής απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της ενέργειας που παραμελεί τη δημιουργία και τη συντήρηση των υποδομών που δεν έχουν άμεσο και μεγάλο κέρδος για το κεφαλαίο, ενώ όποιες γίνονται, στοιχίζουν στο λαό δυο και τρεις φορές περισσότερο».

Όπως επισημαίνει χαραρακτηριστικά το ΚΚΕ, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου αυτό το διάστημα δεν αποτελεί μόνο ληστεία των λαϊκών στρωμάτων. Συνιστά κοινωνικό έγκλημα.

Το ΚΚΕ απαιτεί και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τώρα την κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων στα καύσιμα. Ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης. Να δοθεί ικανοποιητικό επίδομα θέρμανσης σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή