Super League: Σέντρα με πολλές αλλαγές και... ελπίδες

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 10:49
A- A A+

Το πρωτάθλημα της Super League κάνεοι πρεμιέρα σήμερα (24/08) με τρία ματς, με τον κόσμο να περιμένει με αγωνία να δει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το νέο πρωτάθλημα δεν θα έχει καμία σχέση, τουλάχιστον ως προς τη δομή του, με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Πρώτα-πρώτα θα διεξαχθεί μόνο με 14 ομάδες, τις λιγότερες από την ίδρυση του συνεταιρισμού. Στη συνέχεια, ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται στο εξής μέσω των play offs, δηλαδή από ένα έξτρα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών, που θα ξεκινά μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου. 

Μία μεγάλη καινοτομία είναι σαφέστατα η είσοδος του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι διαιτητές θα έχουν τη βοήθεια του Video Assistant Referee για να παίρνουν τις αποφάσεις τους κι αν μη τι άλλο αναμένεται να υπάρχει μεγαλύτερη αξιοπιστία και μείωση των λαθών που γίνονταν στο παρελθόν και που είχαν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τις ΠΑΕ-μέλη της Super League. 

Όλα αυτά, βέβαια, είναι θεωρητικά και μένει να τα δούμε στην πράξη. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει... με το καλημέρα στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από τα τρία σημερινά ματς.

Η «αυλαία» θα ανοίξει στην Λαμία, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό (19:00, ΕΡΤ), στην Θεσσαλονίκη ο Άρης θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ (21:00), ενώ στις 21:30 στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Αστέρα Τρίπολης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις