Πρώτη ήττα μετά το 2006 για τις ΗΠΑ

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 10:30
UPD:10:43
EPA/SCOTT BARBOUR
A- A A+

Την πρώτη της ήττα, έστω και σε φιλική αναμέτρηση μετά από 13 χρόνια και συγκεκριμένα μετά τον αξέχαστο ημιτελικό της Σαϊτάμα την 1η Σεπτεμβρίου 2006 με την Ελλάδα, γνώρισε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ!

Η Αυστραλία υποχρέωσε την κορυφαία ομάδα του κόσμου στην πρώτη της ήττα μετά από 78 σερί νίκες, με 98-94. Το αήττητο των Αμερικανών κρατούσε συνολικά 4.741 ημέρες!

Στο δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων μέσα σε λίγα 24ωρα, το προηγούμενο έγινε στη Μελβούρνη και νίκησαν άνετα οι NBAers του Πόποβιτς, τα «καγκουρό» μπροστά 52.000 θεατές έσπασαν την παράδοση που τους ήθελε να χάνουν για 55 χρόνια και να μετρούν συνολικά 27 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους μετρούσαν 78 συνεχόμενες νίκες μετά την ήττα από την Ελλάδα, υπολογίζοντας τόσο τους επίσημους, όσο και τους φιλικούς αγώνες, έχοντας το μεγαλύτερο σερί νικών που είχαν ποτέ στην ιστορία της Εθνικής τους ομάδας.

Ο Πάτι Μιλς πέτυχε 30 πόντους και ήταν ο κορυφαίος των Αυστραλών μαζί με τον Άντριου Μπόγκουτ (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ο οποίος δεν μπορούσε να βρει μεγάλο ρόλο στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, εντούτοις έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στους ψηλούς των ΗΠΑ.

Ο Χάρισον Μπαρνς (20 πόντοι) και ο Κέμπα Γουόκερ (22 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Αμερικανών, οι οποίοι είχαν και μία ατυχία 5'21'' πριν από τη λήξη, όταν ο Ντέρικ Γουάιτ χτύπησε στο μέτωπο πέφτοντας στο παρκέ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Επίσης, δεν έπαιξε ο Κάιλ Κούζμα λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο, ενώ το ντεμπούτο του έκανε ο Μάρκους Σμαρτ, που έπαιξε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά'.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις