Κουνάει σεντόνι ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν με 4-0 την Κράσνονταρ στο Καραϊσκάκη και ουσιαστικά κλείδωσαν από το πρώτο ματς την πρόκριση στους ομίλους του CL
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 23:58
UPD:22/08/2019 00:00
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για 19η φορά στην Ιστορία του, πανηγυρίζει ουσιαστικά από σήμερα ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν με 4-0 της Κράσνονταρ στο Καραϊσκάκη, στον πρώτο αγώνα των play offs της διοργάνωσης και την ερχόμενη Τρίτη στη ρεβάνς επί ρωσικού εδάφους θα πρέπει να συμβούν «σημεία και τέρατα» για να χαθεί η πρόκριση.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο νεαρός Σέρβος, Ραντζέλοβιτς, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο στο 76΄ και μέσα σε εννέα λεπτά πέτυχε 2 γκολ και ουσιαστικά «κλείδωσε» το «εισιτήριο» για τους ομίλους της διοργάνωσης. Το γκολ του Ποντένσε λίγο πριν από το φινάλε του ματς, απλά «σφράγισε» την ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας απέναντι στην Κράσνονταρ, η οποία ήρθε με πολλές ελπίδες στο Καραϊσκάκη, μετά την πρόκριση εις βάρος της Πόρτο, αλλά δεν έδειξε απολύτως τίποτα.

Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, που για 5ο σερί ευρωπαϊκό ματς διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Ο Ολυμπιακός είχε 20 τελικές προσπάθειες στο ματς, εννέα προς την εστία των Ρώσων με 4 γκολ, δείγμα της ανωτερότητάς του στον αγώνα. 

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο. Εάν εξαιρέσει κανείς το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, που οι Ρώσοι μπήκαν πιο δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσουν όπως έκαναν με την Πόρτο, στο υπόλοιπο διάστημα η ελληνική ομάδα κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και με τον Βαλμπουενά να κάνει μεγάλο ματς, αλλά και τον Ποντένσε να δημιουργεί ρήγματα από δεξιά, κατάφερε να σκοράρει και να χάσει άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για να μπει με... σκορ πρόκρισης στ΄ αποδυτήρια.

Οι Ρώσοι ήταν κυριολεκτικά... αόρατοι στο πρώτο ημίχρονο. Ούτε μία φορά δεν ανησύχησε ο Σα σε 48 λεπτά που διήρκησε το α΄ μέρος, εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Βάντερσον στο 13΄ που μπλόκαρε ο Πορτογάλος γκολκίπερ.

Με το πέρασμα του χρόνου οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπαθούσαν πότε από αριστερά με τους Μασούρα-Τσιμίκα και δεξιά με τον Ποντένσε να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των Ρώσων.

Η ανωτερότητα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς επιβραβεύτηκε στο 30΄ με το καταπληκτικό γκολ του Γκερέρο, ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα της ρωσικής ομάδας (1-0). Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει κι έχασε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0, την πρώτη με το σουτ του Ποντένσε που έφυγε λίγο άουτ και την δεύτερη με το βολέ του Βαλμπουενά που έδιωξαν τα σώματα των αμυντικών ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι Ρώσοι μπήκαν πιο δυνατά, αλλά και πάλι δεν ήταν καθόλου απειλητικοί για την εστία του Σα. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους και προσπαθούσαν στην αντεπίθεση να χτυπήσουν, κάτι που όπως φάνηκε ήταν ο στόχος τους.

Κι αφού απείλησαν δύο φορές με τον Ποντένσε και τον Μασούρα (σουτ άουτ), στο 78΄ δικαιώθηκαν. Από την ασίστ του Βαλμπουενά, ο Ραντζέλοβιτς που είχε μπει δύο λεπτά νωρίτερα στο ματς, με δεξί σουτ «έγραψε» το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Ο νεαρός Σέρβος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 85΄ με νέο σουτ έξω από την περιοχή «σήκωσε στον αέρα» το Καραϊσκάκη, ενώ στο 89΄ ο Ποντένσε σφράγισε με το γκολ που πέτυχε τον θρίαμβο της ελληνικής ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις