Χάντερσφιλντ καλεί Δώνη, δεν φεύγει με τίποτα από τον Παναθηναϊκό

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 15:21
UPD:16:14
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
A- A A+

Κρούση στον Γιώργο Δώνη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της φέρεται να έχει κάνει η Χάντερσφιλντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Sun».

Πρόσφατα, η αγγλική ομάδα απέλυσε τον Γιαν Ζίβερτ και βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, με τον Δώνη να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων. Ο ίδιος έκανε δηλώσεις στο βρετανικό έντυπο και μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν εξαρτάταιο από εμένα, αλλά από τον Παναθηναϊκό» αφήνοντας «ανοικτό παράθυρο» για να επιστρέψει στο Νησί, αυτή την φορά με διαφορετική ιδιότητα.

«Ο πρώην άσος της Χάντερσφιλντ, Γιώργος Δώνης αναγνωρίζει την ευκαιρία να επιστρέψει στο σύλλογο ως μάνατζερ της ομάδας. 49 ετών προπονητής, είναι σήμερα επικεφαλής του ελληνικού γίγαντα, Παναθηναϊκού, αλλά θα ήθελε να δοκιμάσει τον εαυτό του ως προπονητής στην Αγγλία»  αναφέρει το δημοσίευμα της «Sun».

Ο Έλληνας προπονητής από την πλευρά του απάντησε για το ενδιαφέρον της ομάδας: «Αυτή τη στιγμή η συγκυρία είναι περίπλοκη. Έχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, το έργο μου πηγαίνει καλά και δεν είναι εύκολη η απόφαση να μετακινηθώ.

Αλλά για μένα, η εμπειρία να βρεθώ στην Αγγλία είναι μία από τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες μου. Ειδικά στη Χάντερσφιλντ, όπου έχω αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Τότε δεν έδειξα το καλύτερό μου πρόσωπο, είχα τραυματισμούς, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, το πρωτάθλημα είναι σε κορυφαίο επίπεδο, επειδή υπάρχουν πολλά σημαντικά και δυνατά κλαμπ, με ιστορία.

Για μένα όλα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σωματείο στην Ελλάδα, αλλά είναι διαφορετική η εμπειρία της Αγγλίας και μου αρέσει το αγγλικό ποδόσφαιρο».

                 Δώνης: «Δεν θα άφηνα ποτέ την ομάδα μου»

Καμία πρόθεση να αποχωρήσει από τον πάγκο του Παναθηναϊκού στην δεδομένη χρονική περίοδο δεν έχει ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός των «πρασίνων», μετά το ενδιαφέρον που προέκυψε από την Χάντερσφιλντ, ξεκαθάρισε με επίσημη τοποθέτησή του ότι:

«Οσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι προπονητικά είναι ένας στόχος μου να εργαστώ σε αγγλικό σύλλογο. Από εκεί και πέρα σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα την ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρέπει να μείνουμε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας στον Παναθηναϊκό».

Ταυτόχρονα, το απόγευμα της Τετάρτης (21/08) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πήρε θέση για το θέμα: «Με αφορμή το δημοσίευμα της Sun διευκρινίζουμε ότι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη ή ενόχληση από οποιαδήποτε ομάδα σχετικά με τον προπονητή μας Γιώργο Δώνη. Από εκεί και πέρα κατά πάγια τακτική μας δεν σχολιάζουμε φημολογίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις