Nίγηρας: 60 τραυματίες από πυρκαγιά σε σπίτι

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2006 09:01
A- A A+

Περίπου 60 άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα και τραυματισμούς στο Νίγηρα όταν το κλεμμένο πετρέλαιο που βρισκόταν αποθηκευμένο σε ένα σπίτι έπιασε φωτιά και ακολούθησε έκρηξη, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Πολλά από τα θύματα είναι κάτοικοι που έσπευσαν να βοηθήσουν τους ενοίκους του σπιτιού που είχε πιάσει φωτιά στο Μαράντι, μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα της πετρελαιοπαγωγού Νιγηρίας, και τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε όταν η φωτιά έφθασε σε βαρέλια κλεμμένου πετρελαίου που είχαν αποθηκευτεί στο σπίτι.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε όταν ένα αγόρι που ζούσε στο σπίτι χρησιμοποίησε λίγο πετρέλαιο για να ανάψει μια σόμπα και να παρασκευάσει ένα είδος πράσινου τσαγιού που είναι δημοφιλές στην Δυτική Αφρική.

"¶ναψαν μια σόμπα με πετρέλαιο και δυστυχώς προκλήθηκε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε στα βαρέλια μέσα στο σπίτι", είπε τοπικός αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Στο Νίγηρα, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, είναι αρκετά συχνό φαινόμενο η κλοπή και το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τη γειτονική Νιγηρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή