Μαρτίνς: «Όπλο μας ο κόσμος, θέλουμε να μπούμε στους ομίλους»

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 18:06
UPD:18:13
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Απέφυγε να χρίσει φαβορί ενόψει του πρώτου αγώνα των play offs του Champions League με την Κράσνονταρ ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανής (21/08) αναμέτρησης με τους Ρώσους στο γήπεδο Καραϊσκάκη, επισήμανε ότι «οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες», στάθηκε στην ποιότητα που διαθέτουν οι αντίπαλοι, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στο πρόβλημα υγείας του Ντέιβιντ Μπλατ.

Για το αν αλλάζει η προσέγγιση του ματς, με δεδομένο ότι το πρώτο θα διεξαχθεί εντός έδρας, ο Πορτογάλος προπονητής σχολίασε: «Δεν αλλάζει, δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε εντός έδρας τέτοιο αγώνα. Πέρυσι τον αντίστοιχο πρώτο αγώνα τον δώσαμε εντός με τη Μπέρνλι. Τα χαρακτηριστικά της πρόκρισης είναι όμοια, όπως αυτά με τη Μπασακσεχίρ.»

Ρωτήθηκε για τις ομοιότητες που μπορεί να έχει η Κράσνονταρ σε σχέση με Πλζεν και Μπασακσεχίρ και ποιο θα είναι το όπλο ενόψει του αγώνα με τους Ρώσους. Η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Η ομοιότητα που έχουν οι τρεις αντίπαλοι είναι ότι και οι τρεις διεκδικούν πρωτάθλημα, ξέρουν πώς να επιβληθούν στα παιχνίδια.

Η Κράσνονταρ έχει μεγάλες διαφορές με τη Μπασακσεχίρ, διαχειρίζεται πολύ καλά τις αντεπιθέσεις, κυκλοφορεί καλά τη μπάλα και να ξέρει να κυριαρχεί. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, έχουμε δουλέψει, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, να έχουμε υπομονή και εμείς και ο κόσμος.

Να έχουμε καλή κατοχή και κυκλοφορία και να είμαστε αποτελεσματικοί όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Όπλο θα είναι ο κόσμος μας και ότι όλοι ξέρουν τι σημασία του αγώνα. Στόχος μας είναι να μπούμε στους ομίλους. Η πρόκριση θα δώσει πολλά και στους ίδιους για το μέλλον τους και στον ίδιο τον σύλλογο.»

Για το ότι ο Ολυμπιακός είναι τέσσερα ματς αήττητος και για την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν τις επιλογές. Θέλουμε να διατηρήσουμε τα καλά αποτελέσματα, μπορεί όμως ένας παίκτης να δείξει ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από κάποιον άλλο. Εξαρτάται και από τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε αντίπαλος.»

Για το αν του προκάλεσε έκπληξη ο αποκλεισμός της Πόρτο από την Κράσνονταρ, είπε: «Γνωρίζοντας Κράσνονταρ και Πόρτο, καθώς τις είχα μελετήσει, εσωτερικά η συζήτηση που κάναμε μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα στη Ρωσία, ήταν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί.

Έλεγα ότι η πρόκριση είναι ανοικτή και έτσι αποδείχθηκε. Αυτό δεν οφείλεται σε μεμονωμένους παίκτες της Κράσνονταρ. Έχει καλές μεταβιβάσεις ως ομάδα, είναι εξαιρετική στην κόντρα, μπορεί να κάνει ζημιά στον αντίπαλο. Έχει πασίγνωστους και ποιοτικούς παίκτες. Στο σύνολο είναι πολύ καλή ομάδα.».

Για το αν θα μετρήσει η απειρία της Κράσνονταρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποστήριξε: «Σωστά, ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία.. Η Κράσνονταρ όμως έχει παίκτες ποιοτικούς, έμπειρους στην Ευρώπη.

Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε οργανωμένο ματς, να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες και τίποτα δεν θα έχει κριθεί αν δεν έχουν ολοκληρωθεί τα δύο παιχνίδια.»

Όσον αφορά το αποτέλεσμα που θα τον ικανοποιούσε, είπε: «Φυσικά το καλύτερο θα ήταν νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ. Η Κράσονταρ απέδειξε ότι το πρώτο παιχνίδι δεν λέει τίποτα. Ό,τι και αν καταφέρουμε στο πρώτο ματς, τίποτα δεν θα έχει κριθεί.»

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος επισήμανε: «Όταν ξεκινάει ένα παιχνίδι τα ξεχνάς όλα. Βλέπεις τον κόσμο να τραγουδάει και να φωνάζει για την ομάδα.  Μπαίνεις, δίνεις τα πάντα, είσαι συγκεντρωμένος και το μόνο αποτέλεσμα είναι η νίκη.

Κοιτάζω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όλα εξαρτώνται από εμένα, το πόσο συγκεντρωμένος θα είμαι. Πάνω από όλα είναι η ομάδα. Πρέπει να είναι καλή όλη η ομάδα. Έπεσα πάνω στους δύο καλύτερους των αντίπαλων ομάδων, ήμουν όμως συγκεντρωμένος, έδωσα τα πάντα και νικήσαμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις