Γ. Παπανδρέου: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε τις τουρκικές προτάσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί δεόντως προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδιαίτερα προς την Ε.Ε.»
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2006 14:27
A- A A+

«Η Τουρκία έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στην Ε.Ε.. Αυτές τις υποχρεώσεις προσπαθεί να τις αποφύγει και μάλιστα με αντάλλαγμα την έμμεση, ντε φάκτο αναγνώριση του βορείου τμήματος της Κύπρου, του κατεχόμενου τμήματος». Αυτό επισημανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Τη συνάντηση που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, ζήτησε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό.

«Εμείς όπως έχω και έχουμε δηλώσει δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιες προτάσεις. Ελπίζουμε ότι απέναντι σε αυτές τις προτάσεις και η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει το ίδιο που έχουμε πράξει και εμείς. Την καλούμε να κινηθεί δεόντως προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδιαίτερα προς την Ε.Ε., η οποία πρέπει να εγγυηθεί ότι η Τουρκία υλοποιεί όλες τις υποχρεώσεις της χωρίς παρεκκλίσεις«, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Θέλω, τέλος, να υπενθυμίσω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το Κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα, είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής ενός ανεξάρτητου κράτους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή