Χονγκ Κονγκ: Απειλές για «αυτοκαταστροφή» από τα κινεζικά μέσα

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 11:50
UPD:11:58
REUTERS/ISSEI KATO
A- A A+

Όταν η πρωθυπουργός του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, προειδοποίησε ότι η χώρα οδεύει στην άβυσσο, δεν έκανε τίποτα περισσότερο ουσιαστικά από το να επαναλάβει τα όσα αναφέρουν τα κινεζικά μέσα- κρατικά ελεγχόμενα στο σύνολό τους- όλο αυτό το διάστημα. Η ίδια βέβαια χρησιμοποίησε πιο ήπιους τόνους σε μία συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου. Τα κινεζικά μέσα εξαπέλυσαν ευθείες απειλές. 

Η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, που χαρακτηρίζει όλες αυτές τις ημέρες τους διαδηλωτές εξτρεμιστές, έχοντας αφήσει υπόνοιες ακόμη και σύνδεσης με την τρομοκρατία, διεμήνυσε πως οι ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας είναι στην Σένζεν «έτοιμες να αντιμετωπίσουν εξεγέρσεις, έκρηξη βίας, εγκλήματα και τρομοκρατία». 

EURONEWS

Η κινεζική έκδοση της Global Times εγραψε πως «εάν οι διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ δεν μπορούν να διαβάσουν το μήνυμα από την παρουσία ενόπλων δυνάμεων ασφαλείας στη Σένζεν, τότε επιδιώκουν την αυτοκαταστροφή» σύμφωνα με μετάφραση του CNBC. 

Aναλυτές σχολίαζαν στο CNBC πως το Πεκίνο πιθανότατα θα θελήσει να αποφύγει να επιστρατεύσει τον στρατό, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα. Για να το πετύχει βεβαίως έχει θέσει σε εφαρμογή τον πανίσχυρο μηχανισμό προπαγάνδας, όπως σχολιάζουν. 

Εν τω μεταξύ η αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific υποκύπτοντας από την πρώτη στιγμή στις πιέσεις του Πεκίνου προειδοποιεί με απολύσεις όσους στηρίξουν πόσο μάλλον συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις. Σήμερα έθεσε και δεύτερο πιλότο σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει ήδη απολύσει ακόμη δύο εργαζομένους. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή