Εκλογή Παπανδρέου στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 11:25
UPD:11:39
A- A A+

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, που άρχισαν σήμερα με τις τοποθετήσεις σοσιαλιστών ηγετών.

Η ομιλία - εισήγηση της υποψηφιότητας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για τη θέση του Προέδρου της Διεθνούς http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/01/30/1147455.htm , θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει ο νέος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Το απόγευμα θα συνεχιστούν οι εργασίες του Συμβουλίου με συζητήσεις σε δύο τραπέζια. Η μία συζήτηση θα αφορά τη Μέση Ανατολή, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων (ασθένεια Σαρόν, επικράτηση Χαμάς) και η άλλη τα Βαλκάνια, για τα οποία, με τη συμβολή του κ. Παπανδρέου, η Σοσιαλιστική Διεθνής επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ η περιοχή τελεί εν αναμονή εξελίξεων στο Κόσσοβο, μετά το θάνατο του Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις εργασίες.

Την Τρίτη η συζήτηση θα είναι αφιερωμένη στην παγκοσμιοποίηση και στο ρόλο των Σοσιαλιστών. Η συζήτηση θα διαρκέσει περίπου μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Αμέσως μετά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου υπό τη νέα του ιδιότητα, μαζί με τον γραμματέα της Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα.

Στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Σόκρατες, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στάνισεφ, ο πρόεδρος της Σερβίας-Μαυροβούνιο Τάντιτς και ηγέτες σοσιαλιστικών κομμάτων όπως οι κ.κ. Ρασμούσεν, Ολάν, Ντ' Αλέμα, Φασίνο, Τζεοάνα (πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας), Ντι Ρούπο, Μπαϊκάλ, ενώ το Εργατικό Κόμμα της Μ. Βρετανίας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Τζ. Φολκς. Από την Κύπρο θα πάρουν μέρος ο Βάσος Λυσσαρίδης και ο Γιαννάκης Ομήρου. Θα μετέχει επίσης ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς. Λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η συμμετοχή των πρωθυπουργών της Σουηδίας Γκόραν Πέρσον και της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή