Θ. Πάγκαλος: Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ σημαίνει πολιτική Μητσοτάκη

Συνέντευξη για όλους και για όλα στην «Ελευθεροτυπία»
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 12:46
UPD:13:07
A- A A+

Χειμαρρώδης, όπως συνηθίζει, ο Θεόδωρος Πάγκαλος που μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία».

Όσον αφορά την κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός εκφράζει την άποψη ότι ενδεχόμενη ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από την Ντόρα Μπακογιάννη, θα επιδεινώσει την εξωτερική πολιτική. «Αν αναλάβει η κ. Μπακογιάννη οπωσδήποτε θα κάνει κάτι στον τρόπο δουλειάς του υπουργείου Εξωτερικών» –όπου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τώρα ακούγονται ροχαλητά. «Η πολιτική όμως της κ. Μπακογιάννη είναι μια επιδεινωμένη έκφραση της πολιτικής Καραμανλή, είναι πολιτική Μητσοτάκη», επισημαίνει.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι παρά την κυβερνητική φθορά το ΠΑΣΟΚ δεν εξαργυρώνει τις απώλειες της ΝΔ , ο κ.Πάγκαλος κάνει λόγο για ιστορική στροφή μερίδας των πολιτών που ψήφισαν Δεξιά, σημειώνοντας ότι αυτοί οι ψηφοφόροι δεν είναι έτοιμοι να απαρνηθούν τόσο γρήγορα αυτή τη στροφή. Εκτιμά πάντως, πως από το Μάρτιο το ΠΑΣΟΚ θα περάσει μπροστά. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δικαίωμα να χάσει από την κυβέρνηση έτσι όπως είναι αυτή σήμερα», υπογραμμίζει.

Δριμύτατος παρουσιάζεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του θρασύτατη και «κυνικό δείγμα πολιτικής χωρίς αρχές». Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών είναι ένας πλασιέ των Τούρκων. Δεν θα έπρεπε να τον δεχθεί ο Πρωθυπουργός, τονίζει με καυστικό τρόπο ο κ. Πάγκαλος.

Για τις δημοτικές εκλογές, εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κερδίσει τους δύο μεγάλους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά όπως λέει, είναι σημαντικό να είναι πρώτο σε τέσσερις ή πέντε πόλεις της Αττικής ή στον Πειραιά.

Όσον αφορά εξάλλου για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει λάθος που ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν συνεννοήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου πριν απαντήσει στον Πρωθυπουργό για το θέμα. «Δεν πρέπει να χορεύουμε στο ρυθμό που χτυπάει το ταμπούρλο της η ΝΔ», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του στην ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, λέγοντας ότι «είναι ντροπή για τη χώρα και γελοίο να κάνεις πολλούς βαρείς θεσμούς», ενώ για το θέμα του χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, σημειώνει πως δεν πρέπει δεν πρέπει να ειδωθεί ως προσπάθεια περιορισμού της Εκκλησίας. «Μπορεί να της δώσει δύναμη και κύρος που σήμερα δεν έχει», τονίζει.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος φύλαξε ένα «καρφί» ακόμα για τον Κώστα Σημίτη, το βιβλίο του οποίου -όπως αναφέρει- δεν το βρήκε «και εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί δεν βρήκα και τίποτε καινούριο». «Είναι βουλευτής Πειραιά και απ’ ό,τι ξέρω έχει καιρό να πάει στον Πειραιά». Θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί εκεί, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή