Στην Αθήνα και επίσημα το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 16:20
A- A A+

Το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα για την περίοδο 2006-07 ανέλαβε και επίσημα η Αθήνα.

Η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, παρέθεσε σήμερα, από κοινού με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Ευρωλίγκα για την ανάληψη του Φάιναλ Φορ.

Όπως ανακοινωσε ο κ. Μπερτομέου, η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου 2007.

Κεντρικό ρόλο στη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ θα έχει η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Παίρνοντας πρώτη τον λόγο η Δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, είπε: «Η σημερινή ημέρα είναι κορυφαία στιγμή για την Αθήνα και το ελληνικό μπάσκετ. Αναλάβαμε την ευθύνη να διοργανώσουμε την τελική φάση, μια μεγάλη επιτυχία για την Αθήνα. Είναι μία δικαίωση για το ελληνικό μπάσκετ, που πρωταγωνιστεί σε επίπεδο εθνικό με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σε συλλογικό επίπεδο με τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Η απόφαση της ULEB να αναθέσει στην Αθήνα το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα για το 2007 επισφραγίζει την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για να γίνει η πόλη πόλος έλξης.»

Από την πλευρά του ο «ισχυρός άνδρας» της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε: «Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου θα διεξαχθεί εδώ στην Αθήνα το φάιναλ φορ. Εκφράζω ευγνωμοσύνη στη Δήμαρχο της Αθήνας για τη μεγάλη συμβολή της στην ανάληψη του φάιναλ φορ. Χωρίς την τεράστια δέσμευση που κατέβαλε, δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Το μπασκετικό παρελθόν της βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστώ επίσης τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος και συνέβαλε προς αυτή την προσπάθεια. Η Ελλάδα χωρίς αμφιβολία είναι μία μπασκετική χώρα και έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη του μπάσκετ από την ίδρυση της Ευρωλίγκα. Η επιτυχής διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δημιούργησε τη δυνατότητα για να μπορεί η Αθήνα να φιλοξενεί τέτοιου είδους γεγονότα. Η Αθήνα είναι η κατάλληλη πόλη για την επιτυχία του φάιναλ φορ 2007. Θέλουμε κι εμείς να συνεισφέρουμε στην προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα».

Τέλος ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλος Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Μπερτομέου και την Ευρωλίγκα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στις ικανότητες του Δήμου της Αθήνας και στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να αναλάβουν το επιχειρηματικό ρίσκο, αν αυτό προκύψει. «Ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού, είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω ότι όχι μόνο θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την οργανωτική και οικονομική επιτυχία, αλλά θα είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του θεσμού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η επίσημη ανάθεση του Φάιναλ Φορ έγινε παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, ενώ προσκεκλημένοι ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Φιλίππου και Γιάννης Γρανίτσας, αντίστοιχα, και ο πρόεδρος του Πανελληνίου, Μίνως Κυριακού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις