Γεραπετρίτης σε Τσίπρα: Έχετε δυσανεξία στην επαγγελματική απασχόληση

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 23:10
UPD:23:13
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στο περιθώριο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.

«Σήμερα κύριε πρόεδρε, νομίζω, ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Μέμφεστε έναν επαγγελματία επειδή ασχολήθηκε υπέρ του Δημοσίου! Αποφασίστε όμως! Κάποιος δουλεύει κύριε πρόεδρε!» υποστήριξε ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας στην αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως υπήρξε βασικός νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Αν η δυσανεξία αυτή με την προηγούμενη απασχόληση οποιουδήποτε κατέρχεται στον πολιτικό στίβο, αφορά την απασχόληση του και στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα, τότε να γίνει αποδεκτό με συνταγματική αναθεώρηση να είναι στη Βουλή μόνο εκείνοι που προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα» ανέφερε δεικτικά ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: « Αν ταυτίζετε την ύπαρξη μιας επαγγελματικής σχέσης ή αν ταυτίζετε μια σχέση γνωριμίας, με το να είναι κάποιος σε θητεία στο προσωπικό γραφείο του πρωθυπουργού και την επαύριο να μετακινείται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα μου επιτρέψετε να πω ότι υπάρχει ένα ζήτημα αναλογίας του μέτρου».

Όσο για τις αμοιβές που έλαβε ως νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι απασχολήθηκε ως εξωτερικός δικηγόρος, με υποθέσεις της Επιτροπής ενώπιον του ΣτΕ, που απαιτούν πολύ ειδική τεχνογνωσία και απαιτούν να υπάρχει πολύ συγκεκριμένη ειδίκευση στα ζητήματα του δημοσίου δικαίου και του δικαίου της ΕΕ. «Εχω την τιμή και την υπερηφάνεια σήμερα, να λέω ότι υπηρέτησα με πολύ μεγάλη πίστη την Επιτροπή Ανταγωνισμού και δεν το μετανιώνω διότι από την παρουσία μου κερδήθηκε το 95% των υποθέσεων υπέρ του ελληνικού δημοσίου!» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία προσωπική μομφή προς τον κ. Γεραπετρίτη. «Η μομφή αφορά την πολιτική κρίση της κυβέρνησης σας που έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή