Το γοργόν και χάριν έχει

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 10:41
UPD:10:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ,
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Το χαρακτήρα του κατεπείγοντος έχει για την κυβέρνηση της Ν.Δ. η έναρξη των έργων στο Ελληνικό. Μια εμβληματική επένδυση, ύψους 8 δισ. ευρώ, η οποία θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας και θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσαν το στίγμα τους. Σειρά πήρε χθες και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Στην τοποθέτησή του, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, αναφέρθηκε στον ρόλο που θα διαδραματίσει το υπουργείο σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αδειοδότησης της μαρίνας.  

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, «το πρώτο είναι να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό του υπουργείου Τουρισμού με την επένδυση του Ελληνικού. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμισι χρόνια δεν έλυνε το εξής απλό πράγμα, να εισαγάγει μέσα στον νόμο του Ελληνικού το υπουργείο Τουρισμού». 

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι δεν είναι απλά επείγουσα αυτή η διάταξη, είναι κατεπείγουσα, «διότι αυτή η διάταξη έπρεπε να είχε ψηφιστεί εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, και είναι δείγμα ότι δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες».

Στο ερώτημα γιατί η συγκεκριμένη επένδυση θεωρείται εμβληματική, η απάντηση είναι απλή. Είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, το έργο αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην «επανατοποθέτηση» της Αθήνας ως ενός εκ των σημαντικών τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, καθώς θα προσφέρει σημαντικό αριθμό νέων καταλυμάτων, αρχιτεκτονικών «τοποσήμων», καθώς και σημείων θεματικού τουρισμού, τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν 1 εκατ. νέους τουρίστες.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή