ΗΠΑ: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από τον Τζωρτζ Μπους

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 07:59
A- A A+

Δυσαρεστημένοι είναι οι Αμερικανοί στην πλειοψηφία τους με τον πρόεδρό τους, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Δευτέρα, την παραμονή της ομιλίας του Τζωρτζ Μπους για την "Κατάσταση του Έθνους".

Η δημοσκόπηση του περιοδικού Time δείχνει ότι το 55% των Αμερικανών δεν είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο με τον οποίο ο Τζωρτζ Μπους ασκεί τα καθήκοντά του, έναντι 41% που εγκρίνει τους χειρισμούς του προέδρου.

Η δεύτερη δημοσκόπηση, του τηλεοπτικού καναλιού NBC News και της εφημερίδας Wall Street Journal, δίνει παρόμοια ποσοστά: Tο 54% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει την πολιτική του Μπους έναντι 39% που την εγκρίνει.

Εξι στους δέκα Αμερικανούς δεν συμφωνούν με τον τρόπο που ο Μπους διεξάγει τον πόλεμο στο Ιράκ. Το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ήταν λάθος να εμπλακούν οι ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράκ. Σύμφωνα με το Taim, ακόμη και ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, το «ισχυρό χαρτί» του Τζωρτζ Μπους, κατακρίνεται από το 48% των Αμερικανών. Ωστόσο το 47% εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Η δημοσκόπηση του Τime, διενεργήθηκε στο διάστημα από 24 έως 26 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.002 ατόμων και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν-πλην 3%. Η δεύτερη δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.011 ενηλίκων. Το περιθώριο λάθους είναι το ίδιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή