CNN: Τραμπ- Πούτιν συζήτησαν την αντικατάσταση του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 11:28
UPD:11:33
EPA/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN / POOL
A- A A+

Ο πρόεδρος Τραμπ τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράστασή του για τις εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία. Ωστόσο, η τηλεφωνική συζήτησή τους κινήθηκε προς την κατεύθυνση για την ανάγκη διορισμού ενός νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ρωσία, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης. 

Όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζον Χάντσμαν αναμένεται να εγκαταλείψει σύντομα την θέση του. Ο Χάντσμαν και η σύζυγος του Μαίρη Κέι κατά τους τελευταίους μήνες φέρονται να πραγματοποιούν μά σειρά «επισκέψεων αποχαιρετισμού», ενώ έχουν οργανώσει δείπνα με φίλους διπλωμάτες, καθώς ετοιμάζονται να φύγουν από τη χώρα. 

Μετά την δημοσιοποίηση του τηλεφωνήματος η Μαίρη Κέι Χάντσμαν σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι θα προχωρήσουν σε μία ανακοίνωση «πολύ σύντομα»,  αποχαιρετώντας αρκετούς φίλους.

Σύμφωνα με το CNN στην επικοινωνία των δύο προέδρων δεν έγινε αναφορά σε ονόματα προσώπων που είναι πιθανό να  αντικαταστήσουν τον Χάντσμαν. 

Πηγή: CNN

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή