Παραμένει στο καλαντάρι το Γκραν Πρι της Βαρκελώνης

Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 13:31
UPD:05/08/2019 08:25
EPA/VALDRIN XHEMAJ
A- A A+

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα για το 2020 να περιλαμβάνει τον αριθμό ρεκόρ των 22 αγώνων, καθώς η κυβέρνηση της Καταλονίας ενέκρινε μονοετή επέκταση της συμφωνίας για τη διεξαγωγή του γκραν πρι στη Βαρκελώνη.

Το συμβόλαιο της Βαρκελώνης έληξε μετά το φετινό αγώνα (12/5), που θεωρείτο από τους πιο… επίφοβους για να «κοπούν». Οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν πως ενέκριναν την υπογραφή επέκτασης της συμφωνίας για το 2020. 

Το γερμανικό γκραν πρι, το οποίο διεξήχθη την περασμένη  Κυριακή (28/7) στο Χοκενχάιμ, φαίνεται πιθανό να τεθεί εκτός αγωνιστικού προγράμματος, ωστόσο «μπαίνει» στο καλαντάρι το Βιετνάμ, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο με τον αγώνα στο Ανόι.

Ακόμη, επιστρέφει η Ολλανδία για πρώτη φορά μετά το 1985, χάρη και στη μεγάλη δημοτικότητα που απολαμβάνει ο Μαξ Φερστάπεν.

Φέτος λήγει το συμβόλαιο και για το Μεξικό, που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απώλειας της κρατικής χρηματοδότησης, αλλά η Φόρμουλα Ένα βλέπει με καλό μάτι τη διατήρηση ενός από τους αγώνες με τη μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων.

Μια νέα συμφωνία με το Μεξικό και η επέκταση για τη Βαρκελώνη θα αυξήσει τον αριθμό των γκραν πρι σε 22, με την προϋπόθεση ότι οι νέοι αγώνες είναι έτοιμοι, αλλά γι΄ αυτό χρειάζεται και η έγκριση των ομάδων που μετέχουν στη Φόρμουλα Ένα.

Στο παρελθόν οι ομάδες έχουν εκφράσει ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι 22 αγώνες στο προσωπικό και τις οικογένειές τους, την ώρα που το φετινό καλαντάρι ήδη εκτείνεται από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις