Tρίτη πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα- Aτάραχος ο Τραμπ

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 06:10
UPD:06:39
EPA/JEON HEON-KYUN
A- A A+

Aκόμη μία, την τρίτη σε διάστημα οχτώ ημερών, πυραυλική δοκιμή πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) η Βόρεια Κορέα. Ωστόσο ήταν και πάλι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς, οι οποίοι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα την Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθαρίζει ότι για τον ίδιο η εξέλιξη δεν είναι πρόβλημα. 

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές αρχές οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τοποθεσίες στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας. Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως πράγματι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέες εκτοξεύσεις πυραύλων και πρόσθεσαν πως κατά τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δοκιμή παρόμοια με τις δύο προηγούμενες.

Η σημερινή δοκιμή ακολουθεί την εκτόξευση δύο πυραύλων το πρωί της Τετάρτης και άλλων δύο την περασμένη Πέμπτη 25η Ιουλίου. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν αυτό ανησυχεί, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε χαρακτηριστικά: «Κανένα πρόβλημα». 

«Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά πρόκειται για πολύ συνηθισμένους πυραύλους μικρού βεληνεκούς» είπε ο Τραμπ.  Οι ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την πλευρά τους καταδίκασαν τη σειρά πυραυλικών δοκιμών.

Οι πυραυλικές δοκιμές ερμηνεύονται από αναλυτές ως ένδειξη της οργής της Πιονγκγιάνγκ για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή