Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 15:25
A- A A+

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, ο οποίος ευρίσκεται στην Αθήνα για τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Καλωσορίζοντας τον κ. Τάντιτς, ο κ.Παπούλιας σημείωσε πως ο σέρβος πρόεδρος ευρίσκεται στην Αθήνα σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή όχι μόνο για τη Σερβία αλλά και για όλους μας, «όχι μόνο για τα Βαλκάνια αλλά και για την Ευρώπη».

Ο κ. Τάντιτς εξέφρασε τη χαρά του που ευρίσκεται σε φίλη χώρα και πρόσθεσε ότι «στη Σερβία σήμερα δεν επιλύουμε μόνο θέματα που άπτονται του συμφέροντος της Σερβίας». «Θαρρώ πώς αυτά τα θέματα άπτονται των συμφερόντων όλων των Βαλκανίων και - θα έλεγα - ολόκληρης της Ευρώπης», ανέφερε.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τους Προέδρους του Παγκοσμίου, Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπούλιας τόνισε πως «είναι συγκινητικές αυτές οι μέρες γιατί προέρχομαι από μια πόλη που οι συμπατριώτες μου οδηγήθηκαν εκεί στα κρεματόρια από τους ναζί».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε πως έχει άλλη μια ιστορική ανάμνηση: «Σαν νεαρός αντάρτης στα βουνά της Ηπείρου, δεκαπέντε χρονών, όταν οι δικοί σας συμπατριώτες κατέφυγαν στα βουνά και πολεμούσαν μαζί μας. Είναι η μοναδική ψυχική ελάφρυνση όταν το σκέφτομαι. Τουλάχιστον είχαμε όπλα στο χέρι και μπορούσαμε να τους πολεμήσουμε σαν ίσοι προς ίσους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή