Λύση κατά της φτώχειας το μοντέλο της Τυνησίας;

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 16:33
A- A A+

Η ανέχεια,η φτώχεια και οι ανισότητες ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν την δεύτερη μέρα των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα.

Η υποσαχάρια Αφρική δεν πρόκειται να φθάσει τους «Στόχους της Χιλιετίας», ούτε σε 150 χρόνια, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νιγηρίας, προσθέτοντας ότι 500 άτομα σε όλο τον πλανήτη έχουν περισσότερα εισοδήματα απο 416.000.000 Αφρικανούς και τόνισε ότι ο αγώνας ενάντια στην φτώχεια ισοδυναμεί με μια βιώσιμη ειρήνη.

Η Κάριν Γιέμτιν, υπουργός Ανάπτυξης της Σουηδίας υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία των φτωχών είναι εργαζόμενοι και όχι άνεργοι. Ο Ρικάρντο Νούνεζ από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Χιλής είπε ότι το 12% προσπορίζεται το 58% του πλούτου της χώρας, ενώ το υπόλοιπο «όχι πάνω» απο το 4%.

Από τις πλούσιες χώρες ζητάμε απλώς δικαιοσύνη, σωστή τιμή για τα προϊόντα μας και σωστή τιμή για αυτά που μας πουλάνε, ανέφερε η Μαργαρίτα Ζαπάτα από το Μεξικό.

Για την καταπολέμηση της φτώχειας πρότεινε το μοντέλο της Τυνησίας ο εκπροσωπός της, μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, της περιφερειακής συνεργασίας και του Ταμείου Εθνικής Αλληλεγγύης για να ενσωματωθούν οι φτωχότερες περιοχές. «Με εύκολες πολιτικές δεν λύνεται το πρόβλημα της φτώχειας» ανέφερε ο Βίκτορ Μπολιβάρ από την Βενεζουέλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή