Κέρδος ένα εκ. ευρώ από τη διοργάνωση του διαγωνισμού της Eurovision

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 17:12
A- A A+

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision από την κρατική τηλεόραση στη χώρα μας. Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος εξήγησε ότι το κόστος θα ανέρχεται συνολικά- βάσει του προϋπολογισμού που μόνο μικρές αποκλίσεις μπορεί να έχει- σε 12 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 5 εκατ. θα είναι τα έξοδα της ΕΡΤ, ενώ 3,5 εκατ. της European Broadcasting Corporation (EBC). Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεργασία με τον ΕΟΤ για υπογραφή μνημονίου που θα αφορά ποσό 3,5 εκατ. ευρώ για την παραγωγή σποτ τα οποία θα προβάλλονται ανάμεσα στα τραγούδια του ημιτελικού και του τελικού και που θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει ο ΕΟΤ και αργότερα για προβολή της χώρας.

Τα έσοδα της εκδήλωσης, όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, προβλέπεται ότι θα ανέρχονται συνολικά σε 13 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 3,5 εκατ., θα προέρχονται από τους χορηγούς.

Οι θέσεις ανέρχονται σε 17.000 -το 1/3 αναλογεί στις υποχρεώσεις μας προς τους ξένους- τα εισιτήρια θα έχουν τιμή από 20 έως 250 ευρώ.

Η προπώληση εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί και μέσω Διαδικτύου.

Σχετικά με την κα Αννα Βίσση, που θα εκπροσωπίσρι τη χώρα μας στο διαγωνισμό, αποσαφηνίστηκε ότι δεν θα αμειφθεί για τη συμμετοχή της, πέραν των δαπανών της υποστήριξης για την καλή προώθηση του τραγουδιού, όπως έγινε και πέρυσι, η οποία προβλέπεται ότι θα περιλαμβάνει 12 επισκέψεις σε ευρωπαϊκές χώρες. Εν αναμονή του τραγουδιού, που θα πρέπει να «έχει έμπνευση», ρυθμό και καλή μελωδία, ενθουσιασμένη με την τιμή που της έγινε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, αλλά καθόλου φοβισμένη, δήλωσε η Αννα Βίσση. Σχετικά με τον τρόπο επιλογής του τραγουδιού, μολονότι και η επαγγελματική σχέση της με τον Νίκο Καρβέλα είναι δυνατή, όπως είπε, αυτή θα γίνει από κοινού με την ΕΡΤ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς