Πολύνεκρα επεισόδια στο Ιράκ

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 20:26
A- A A+

Η ιρακινή αστυνομία ανακάλυψε σήμερα τα πτώματα 11 ανδρών σε ένα σταθμευμένο φορτηγό στη δυτική Βαγδάτη, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Πιστεύεται ότι τα θύματα ήσαν όλοι άμαχοι. Τρία ακόμη πτώματα βρέθηκαν κοντά σε ένα δρόμο στη Ρουσταμίγια στα νοτιοανατολικά περίχωρα της Βαγδάτης.

Η σύζυγος και τα δύο παιδιά ενός ιμάμη σουνιτικού τεμένους σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι τους και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, ανακοινώθηκε σήμερα από νοσοκομειακές πηγές.

Βορειοανατολικά της Βαγδάτης, τέσσερις ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ στη πόλη Χίλα, νότια της Βαγδάτης αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις σκότωσαν τρεις ενόπλους και συνέλαβαν 75.

Η υπουργός Δημοσίων Εργων Νασρίν Μπερουαρί διεσώθη από δολοφονική απόπειρα σε βάρος της. Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου εξερράγη την ώρα που διερχόταν αυτοκινητοπομπή με την υπουργό, βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

Τέλος, σχεδόν οι μισοί (47%) Ιρακινοί, που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο δημοσκόπησης με θέμα την παρουσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν ευνοϊκά τις εναντίον των αμερικανών στρατιωτών επιθέσεις, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα Worldpublicopinion.com .

Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 2-5 Ιανουαρίου, με την συμμετοχή 1.150 Ιρακινών και προκύπτει ότι 80% των Ιρακινών φρονούν ότι η Ουάσινγκτον θέλει τα αμερικανικά στρατεύματα να μην φύγουν ποτέ από το Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή