Ρωσία: Η γιατρός του Ναβάλνι εκτιμά ότι μπορεί να δηλητηριάστηκε

Έπεσε πιθανότατα θύμα «τοξικού παράγοντα»
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 12:44
UPD:14:28
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN
A- A A+

Δηλητηρίαση από άγνωστη αιτία μπορεί να ήταν η αιτία της ασθένειας του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος διακομίσθηκε χθες στο νοσοκομείο από το κελί του στη φυλακή με συμπτώματα «αλλεργικής αντίδρασης». Όπως δήλωσε σήμερα η προσωπική γιατρός του Αναστασία Βασιλίεβα, ο Ναβάλνι, ο οποίος πήρε σήμερα εξιτήριο για να επιστρέψει στη φυλακή, έπεσε πιθανότατα θύμα «τοξικού παράγοντα».  

«Υποθέτω ότι η αιτία της “ασθένειας” του Αλεξέι Ναβάλνι μπορεί να είναι κάποιος τοξικός παράγοντας», έγραψε η Βασιλίεβα στο Facebook. Η προσωπική γιατρός του σημείωσε με νόημα ότι οι γιατροί του νοσοκομείου όχι μόνο της επέτρεψαν να εξετάσει τον ασθενή της, αλλά επιπροσθέτως συμπεριφέρονταν περίεργα. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ωστόσο δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι είναι ικανοποιητική.

EURONEWS

Το Σάββατο, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους στη Μόσχα για συμμετοχή σε διαδήλωση χωρίς άδεια από τις αρχές. Οι πολίτες διαμαρτύρονταν για την απόφαση να απαγορευθεί η συμμετοχή πολλών ανεξάρτητων υποψηφίων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Ο Ναβάλνι έχει σηλληφθεί πολλές φορές, επειδή καλεί τακτικά σε διαδηλώσεις ενάντια στη διαφθορά και τις λαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

Χθες η Κίρα Γιάρμιτς, η εκπρόσωπος Τύπου του Ναβάλνι, που  καταδικάστηκε ξανά αυτήν την εβδομάδα σε φυλάκιση 30 ημερών, άφησε υποννούμενα για το τι μπορεί να συνέβη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας στο Twitter ότι «ο Αλεξέι δεν είχε ποτέ πάθει αλλεργική αντίδραση».

Η Βασιλίεβα από την πλευρά της διευκρίνισε ότι ο Ναβάλνι υπέστη διόγκωση των βλεφάρων κι εμφανίστηκαν αποστήματα στον λαιμό του, την πλάτη, το στήθος και στους αγκώνες. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο το δέρμα του να υπέστη μια τοξική αντίδραση και βλάβες από μια άγνωστη χημική ουσία μέσω τρίτου προσώπου», σημείωσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή