Για τους νεκρούς της Μεσογείου προσευχήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 23:07
A- A A+

Για τους μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα της Μεσογείου προσευχήθηκε το πρωί της Κυριακής ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων  που κατέκλυσαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Ποντίφικας εξέφρασε τη λύπη του και ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για τους δεκάδες μετανάστες που πνίγηκαν αυτή την εβδομάδα.

«Έμαθα με οδύνη τα νέα του τραγικού ναυαγίου που συνέβη προσφάτως στα νερά της Μεσογείου, όπου δεκάδες μετανάστες, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Απηύθυνε δε, έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια για όλους.

Υπενθυμίζεται ότι από τη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης, ανασύρθηκαν συνολικά 55 πτώματα, έπειτα από ναυάγιο πλοιαρίου, το οποίο μετάφερε εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική προς την Ευρώπη.

Προς το παρόν, παραμένει ασαφές πόσοι ακριβώς άνθρωποι βρίσκονταν στο πλοίο και πόσοι ακόμη αγνοούνται.

Το πολεμικό ναυτικό της Λιβύης έκανε λόγο για 250 επιβαίνοντες, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι υπάρχουν φόβοι ότι έως και 150 άνθρωποι έχουν πνιγεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή