Νίκη της Red Bull στο «σπίτι» της Mercedes

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 19:09
UPD:29/07/2019 08:27
EPA/VALDRIN XHEMAJ
A- A A+

Με νίκη της Red Bull και του Μαξ Φερστάπεν ολοκληρώθηκε το γερμανικό Γκραν Πρι στην πίστα του Χόκενχαϊμ, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ύστερα από επική προσπάθεια ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), ο οποίος ξεκίνησε τελευταίος (!) και τρίτος ήταν ο Ντανιίλ Κβιάτ (Toro Rosso).

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τη συνεχή βροχή, τα... αναπάντεχα που δημιούργησαν οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του αγώνα και τις συχνές παρεμβάσεις των αυτοκινήτων ασφαλείας.

Ο Λιούις Χάμιλτον, που εκκίνησε από την pole position, πλήρωσε μια έξοδο από την πίστα καθώς και ποινή πέντε δευτερολέπτων κι έμεινε εκτός της βαθμολογούμενης πρώτης δεκάδας.

Το νοκ άουτ της Mercedes ολοκληρώθηκε με την έξοδο του Βάλτερι Μπότας, ο οποίος κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες όπως και ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη δεύτερη Ferrari.

Ο Χάμιλτον ήταν επικεφαλής, όταν αποφάσισε να μπει στα πιτ στοπ χωρίς να τον περιμένουν οι μηχανικοί του! Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε εκεί για πάνω από ένα λεπτό, χάνοντας την πρώτη θέση, ενώ η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη, καθώς έκανε τρία τετακέ.

Ταυτόχρονα, οΦερστάπεν είχε ήδη μπει μπροστά και αύξανε τη διαφορά από τους υπόλοιπους, ενώ ο Φέτελ, που είχε ξεκινήσει 20ός, εκμεταλλευόταν τη συγκυρία και προσπερνώντας τον ένα μετά τον άλλον, με τελευταίο τον Κβιάτ στον προτελευταίο γύρο, κατάκτησε τη δεύτερη θέση στο πόντιουμ.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι, Λανς Στρολ (Racing Point), Κάρλος Σάινθ (McLaren), Αλεξάντερ Αλμπόν (Toro Rosso), Κίμι Ράικονεν (Alfa Romeo), Αντόνιο Τζοβινάτσι (Alfa Romeo), Ρομέν Γκροζάν (Haas) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις