Ομόθυμη καταδίκη της άνανδρης επίθεσης

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 16:28
A- A A+

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Γενική Κλινική, μετά την επίθεση που δέχθηκε από άγνωστους χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο κ. Πολυζωγόπουλος έχει υποστεί κρανιο-εγκεφαλική κάκωση και έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το στήθος.

Τηλεγράφημα με ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλο, καταδικάζοντας απερίφραστα την «απαράδεκτη επίθεση».

Μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή, θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 11:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή «την ύποπτη και δολοφονική επίθεση κατά του κ. Πολυζωγόπουλου, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα εργασιακά προβλήματα και οι αγώνες των εργαζομένων είναι σε έξαρση...» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/01/1148449.htm .

«Η συμπαράσταση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ πρέπει ταυτόχρονα να γίνει και δύναμη δημοκρατικής συσπείρωσης, κινητοποίησης και μαζικών αγώνων», τονίζει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/01/1148392.htm .

Καταδίκη της επίθεσης και από τους εργοδοτικούς φορείς http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/01/1148489.htm . Τον κ. Πολυζωγόπουλο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η επίθεση αυτή σημειώθηκε σε μια στιγμή που δίνει μια πολύ σκληρή μάχη για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επίσης, κοντά στον κ. Πολυζωγόπουλο βρέθηκε και ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος καταδίκασε την επίθεση, απο το βήμα της Βουλής, και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλες οι πρόνοιες για την ανεύρεση των δραστών. Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, αλλά και η Βουλή δια του β' αντιπροέδρου του Σώματος Γ. Σούρλα.

Το χρονικό της επίθεσης

Επίθεση από ομάδα νεαρών δέχθηκε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Ναυραρίνου, στο κέντρο της Αθήνας. Οι νεαροί προξένησαν φθορές με ξύλα και πέτρες στο ΙΧ αυτοκίνητο του κ. Πολυζογώπουλου, τον οποίο τραυμάτισαν. Μετά την επίθεση η δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος επέβαινε στο αυτοκίνητό του μαζί με τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου και υπεύθυνο του Εργατικού Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ Σάββα Ρομπόλη. Hταν σταματημένοι στο φανάρι όταν οι νεαροί επιτέθηκαν εναντίον του. Τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τον χτύπησαν. Ελαφρά τραυμάτισαν και τον κ. Ρομπόλη που προσπάθησε να τους σταματήσει, ενώ έσπασαν και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια άρπαξαν δύο τσάντες με έγγραφα από το πορτ παγκάζ, το κινητό τηλέφωνο του προέδρου της ΓΣΕΕ και εξαφανίστηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων πριν φτάσει στο σημείο μια διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν σε μικρή απόσταση και έτρεξε όταν αντελήφθη τι συνέβαινε. Ο κ. Πολυζωγόπουλος μετέβη με τα πόδια στην κλινική συνοδευόμενος από τον κ. Ρομπόλη.

Το αυτοκίνητο του προέδρου της ΓΣΕΕ παρελήφθη από την Αστυνομία και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής Υπηρεσίας για τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η ομάδα των νεαρών κατευθυνόταν προς την πλατεία Εξαρχείων μετά τη λήξη της συγκέντρωσης και πορείας στο κέντρο της Αθήνας από περίπου 500 άτομα που έγινε για συμπαράσταση στους κρατούμενους Καλαϊτζίδη, Ασπιώτη και Καρασαρίνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή