Ευ. Βενιζέλος για συλλογικές συμβάσεις - «Στόχος ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα»

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 18:26
A- A A+

«Η ευθύνη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απόπειρα κατάργησης όλων των συλλογικών συμβάσεων βαρύνει την κυβέρνηση». Αυτό υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τις συλλογικές συμβάσεις στο χώρο των τραπεζών.

«Έχουμε προειδοποιήσει ότι αυτές οι ταξικές και μονομερείς επεμβάσεις που επί μήνες τώρα κάνει η κυβέρνηση στοχεύουν στον απλό εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα. Όλα όσα λέγονται για το δημόσιο τομέα, για τους "προνομιούχους" του και τα "ρετιρέ" του, είναι απλά προσχήματα για να αποσαρθρωθούν οι εργασιακές σχέσεις και να καταρρακωθούν τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό είναι αντισυνταγματικό, είναι αντίθετο με το κοινοτικό δίκαιο, είναι αντίθετο με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Δεν θα περάσει, γιατί είναι αντίθετο με το στοιχειώδες αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή