Τζόνσον: Πρώτη επίσημη συνάντηση με τους Brexiteers του νέου υπουργικού συμβουλίου

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 09:14
UPD:09:22
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Με το νέο υπουργικό του συμβούλιο, το οποίο έστησε από την αρχή, διορίζοντας τους πρωτοστάτες του Brexit, συναντάται σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, προτού απυθυνθεί για πρώτη φορά στη Βουλή των Κοινοτήτων.  

Κάνοντας σαφή την πρόθεσή του να βγάλει τη χώρα από το τρένο της Ένωσης στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, όπως δεσμεύτηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία του, ο Μπόρις Τζόνσον ξήλωσε τουλάχιστον τους μισούς υπουργούς της προκατόχου του Τερέζα Μέι, τους «σκεπτικιστές και τους απαισιόδοξους», όπως δήλωσε ο ίδιος λίγο προτού ανοίξει την πόρτα του Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο νέος πρωθυπουργός επέμεινε ότι θα φέρει την πολυπόθητη «νέα συμφωνία» με τις Βρυξέλλες, μια συμφωνία χωρίς «το αντιδημοκρατικό» backstop, που οι Ευρωπαίοι ηγέτες εκτιμούν ότι είναι μονόδρομος για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων.

EURONEWS

«Θα πραγματοποιήσουμε τις υποσχέσεις του κοινοβουλίου στον λαό, χωρίς αν και χωρίς αλλά», τόνισε για μία ακόμη φορά ο Τζόνσον, υποστηρίζοντας μάλιστα σε λιγότερο από 99 μέρες η κυβέρνησή του θα έχει ξεκαθαρίσει το Brexit. Δεν είπε ωστόσο κουβέντα για το σχέδιό του, με ποιον ακριβώς τρόπο θα καταφέρει να κάμψει την αδιαλλαξία των Ευρωπαίων εταίρων.

Με μία γρήγορη ματιά, στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Τζόνσον, περιλαμβάνονται τουλάχιστον 12 Brexiteers – από έξι στο υπουργικό συμβούλιο της Μέι – ενώ παράλληλα μειώθηκε ο αριθμός των γυναίκών. Στο πλαίσιο της ριζικής αυτής αλλαγής, 17 πρώην υπουργοί της Μέι είτε απομακρύνθηκαν είτε παραιτήθηκαν.   

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή