ΗΠΑ: Αυστηρότερα μέτρα στα ορυχεία της Δυτικής Βιρτζίνια

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 07:10
A- A A+

Όλα τα ορυχεία στην Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ θα διακόπτουν την λειτουργία τους στην έναρξη κάθε βάρδιας για να πραγματοποιούνται έλεγχοι ασφαλείας, κατόπιν σχετικής εντολής του κυβερνήτη της αμερικανικής πολιτείας, Τζο Μάντσιν, ο οποίος ανακοίνωσε το μέτρο μερικές ώρες μετά το θάνατο δύο εργαζομένων στο τελευταίο μιας αλληλουχίας δυστυχημάτων.

Οι νέοι θάνατοι αύξησαν τον απολογισμό των νεκρών σε 16 εφέτος. Οι 12 εξ αυτών βρήκαν φρικτό το θάνατο όταν μια έκρηξη τους παγίδευσε στο Ορυχείο Σάγκο στις 2 Ιανουαρίου.

«Καλώ την βιομηχανία να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Μάντσιν.

Το μέτρο σημαίνει ότι οι εταιρίες οι οποίες λειτουργούν τα ορυχεία, οι εργοδηγοί και οι ίδιοι οι ανθρακωρύχοι πρέπει να ελέγχουν τις διαδικασίες και τα μέτρα ασφαλείας στην έναρξη κάθε βάρδιας "πριν αρχίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα", σημείωσε.

Επίσης, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ελέγχων των ορυχείων στην Δυτική Βιρτζίνια, που κανονικά επιθεωρούνται κάθε τρεις μήνες. Στους ελέγχους θα βοηθήσουν στελέχη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, σημείωσε ο Μάντσιν.

Τρία νέα δυστυχήματα σε ορυχεία την Τετάρτη κόστισαν τις ζωές δύο ανθρακωρύχων στην Κομητεία Μπουν. Στο πρώτο σκοτώθηκε ο χειριστής ενός εκσκαφέα που έπιασε φωτιά όταν έσπασε ένα σωλήνας αερίου, ενώ στο δεύτερο ένας ανθρακωρύχος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή