Iνδονησία: Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση ναυαγών

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 07:25
A- A A+

Ξανάρχισαν το πρωί της Πέμπτης οι έρευνες για τους περίπου 40 ανθρώπους που αγνοούνται από το ναυάγιο πλοίου στην ανατολική Ινδονησία την Τετάρτη, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες διάσωσης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τις πρώτες πρωινές ώρες ανασύρθηκαν από την θάλασσα τρεις επιζώντες, ο ένας εκ των οποίων όμως εξέπνευσε λίγο αφότου περισυνελέγη. Ο αριθμός των επιβατών του πλοίου που εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν ζωντανοί από την θάλασσα έφθασαν, έτσι, τους 117, εκ των οποίων επέζησαν οι 115, σύμφωνα με αξιωματούχο του πολεμικού ναυτικού.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κουπάνγκ στο υπό Ινδονησιακό έλεγχο τμήμα της νήσου Τιμόρ προς την κοντινή νήσο Ρότε, πιστεύεται ότι μετέφερε έως και 160 ανθρώπους -επιβάτες και πλήρωμα- όταν ναυάγησε, εν μέσω θαλασσοταραχής.

Δώδεκα μέλη του πληρώματος εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ 11 διεσώθησαν την Τετάρτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο πλοίαρχος του πλοίου, δύο ώρες μετά την απόπλου του από το λιμάνι του Κουπάνγκ, ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές ότι το σκάφος αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Κατόπιν, διακόπηκε κάθε ραδιοεπικοινωνία με το σκάφος.

Τα αίτια του ναυαγίου παραμένουν άγνωστα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή