ΗΠΑ: Δεν θα διωχθεί η ειρηνήστρια Σίντι Σίχαν

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 08:24
A- A A+

Η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ απέσυρε τις κατηγορίες που είχε απαγγείλει σε βάρος της ειρηνίστριας Σίντι Σίχαν την Τετάρτη και απολογήθηκε για την σύλληψή της στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του προέδρου Τζωρτζ Μπους για την Κατάσταση του Έθνους.

Η Σίχαν, κεντρική μορφή του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος μετά το θάνατο του γιου της Κέισι στον πόλεμο του Ιράκ, απομακρύνθηκε από το Καπιτώλιο με χειροπέδες κατηγορούμενη για παράνομη συμπεριφορά, διότι αρνήθηκε να καλύψει το αντιπολεμικό μήνυμα το οποίο αναγραφόταν στο μπλουζάκι που φορούσε. Το μπλουζάκι έγραφε: «2.245 νεκροί. Πόσοι ακόμα;».

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανέφερε σε ανακοινωθέν της ότι εξέτασε την υπόθεση και έκρινε ότι η σύλληψή της δεν ήταν απαραίτητη.

"Αν και οι αστυνομικοί έδρασαν με τρόπο σύμφωνο προς τους κανόνες του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται στην αίθουσα της Βουλής για χρόνια, ούτε ο τρόπος που είχε ενδυθεί η κ. Σίχαν ούτε η αρχική της συμπεριφορά απαιτούσαν παρέμβαση της αστυνομίας", ανέφερε το ανακοινωθέν.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου Τέρενς Γκέινερ απολογήθηκε επίσης στην σύζυγο του Ρεπουμπλικανού Μπιλ Γιανγκ, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία έλαβε την εντολή να βγει από την αίθουσα επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι το οποίο ανέγραφε ένα μήνυμα υπέρ των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ο Γιανγκ καταδίκασε την μεταχείριση της οποίας έτυχε η σύζυγός του, λέγοντας ότι αποκλήθηκε "διαδηλώτρια" επειδή έκανε αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος Μπους.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανέφερε ότι θα ζητήσει από την εισαγγελία να μην διώξει την Σίχαν για ανάρμοστη συμπεριφορά - κατηγορία που επισύρει, σε περίπτωση καταδίκης, ποινή κάθειρξης ενός έτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή