Συνάντηση Ρουσόπουλου με εκπροσώπους κομμάτων για τα ΜΜΕ

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 11:58
A- A A+

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου με τους εκπροσώπους των κομμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν στη συγκέντρωση των ΜΜΕ.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι κύριοι Θ. Κασσίμης και Ελευθερόγλου από την πλευρά της ΝΔ, Μ. Παπαϊωάννου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, Φ. Κουβέλης, Ν. Βούτσης, Δ. Στούμπος από το ΣΥΝ. Το ΚΚΕ δεν προσήλθε στη συνάντηση.

Με το διάλογο που έχει ανοίξει από τον περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση για θέματα συγκέντρωσης, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ένα θέμα που επί 20 χρόνια ταλαιπωρεί την χώρα. Ετέθησαν υπόψη των κομμάτων οι προτάσεις των φορέων που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαλόγου και η κυβέρνηση μέσα στο Μάρτιο θα καταθέσει το νομοσχέδιο. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

«Η κυβέρνηση αποσκοπεί στο ξεκαθάρισμα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Κασσίμης από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ (Μιλτιάδης Παπαϊωάννου) δεν θέλησε να τοποθετηθεί, παρά μόνο μετά την παρουσίαση νομοσχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Χρειαζόμαστε διαφάνεια στο χώρο των Μέσων και είναι ζήτημα δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει ο χώρος των ΜΜΕ αποφεύγοντας καθεστώτα ολιγοπωλίων», δήλωσε από την πλευρά του ΣΥΝ ο κ. Φώτης Κουβέλης.

Το ΚΚΕ έστειλε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι δεν συμμετέχει στο διάλογο γιατί οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Προτεινόμενα για εσάς