Υποκλοπές: Σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 13:09
A- A A+

Τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε από δημοσίευμα για υποκλοπές συνδιαλέξεων μελών του υπουργικού συμβουλίου, ζήτησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Βενιζέλου, «η ιστορία των οργανωμένων και εκτεταμένων υποκλοπών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων -ακόμη και του Πρωθυπουργού- θέτει μείζον ζήτημα λειτουργίας αλλά και κυριαρχίας του δημοκρατικού κράτους δικαίου».

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση «αντί να εμφανίζεται ως θύμα ή παρατηρητής, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτή έχει την κύρια ευθύνη για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και για την αποτελεσματική λειτουργία των εγγυητικών θεσμών που προβλέπει το Σύνταγμα μας».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ως μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της επιτροπής Αν. Καραμάριο, και του ζήτησε την επείγουσα σύγκλιση της με ταυτόχρονη κλήση για ακρόαση της Αρχής Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών και όλων των εμπλεκομένων αρχών, υπηρεσιών και τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή