Στενά Ορμούζ: Η Ιαπωνία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή που προτείνουν οι ΗΠΑ

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 07:43
UPD:10:39
REUTERS/Hamad I Mohammed
A- A A+

Η στάση της Ιαπωνίας δεν έχει αλλάξει και δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή η χώρα να πάρει αποφάσεις για την ανάπτυξη ιαπωνικών ένοπλων δυνάμεων στην αρμάδα που προτείνουν να σχηματιστεί οι ΗΠΑ για την εξασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθάρισε ο Ιάπωνιας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση που έχει εκφράσει ο υπουργός Άμυνας Τακέσι Ιουάγια, ο Σούγκα περιορίστηκε να απαντήσει ότι η απόφαση του Τόκιο παραμένει «αυτή που είπε ο υπουργός Ιουάγια».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Ιάπωνα υπουργό Εξωτερικών Τάρο Κόνο, τον Ιουάγια και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Σοτάτο Γιάτσι.

EURONEWS

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε χθες ότι προτού λάβει αποφάσεις για το εάν η χώρα θα συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή την οποία πρότειναν οι ΗΠΑ, το Τόκιο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την μοναδική, κατ’ αυτόν, δυνατότητα που διαθέτει για να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή