Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έρχεται να «χτίσει» πάνω στο αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 22:13
UPD:22:49
INTIME NEWS/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Την εκτίμηση πως η νέα κυβέρνηση έρχεται να «χτίσει» πάνω στο αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης και να σηκώσει ακόμη ψηλότερα το αντιλαϊκό οικοδόμημα εξέφρασε από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η φράση που ακούγεται μετεκλογικά περισσότερο από τους υπουργούς της ΝΔ, ότι «δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε, αλλά για να χτίσουμε πάνω στα θετικά» της προηγούμενης κυβέρνησης, δίνει και το στίγμα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με τον κ .Κουτσούμπα, «την επόμενη ημέρα, λοιπόν, είναι εδώ, πρώτα από όλα ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η εκμετάλλευση, δηλαδή όλα αυτά από τα οποία απορρέουν και τα μνημόνια διαρκείας, οι ευρωενωσιακές αντιλαϊκές δεσμεύσεις που οδηγούν μόνο σε μεγαλύτερη χρεοκοπία τον λαό».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως η νέα κυβέρνηση, είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, για νέα πιο δραστικά μέτρα στήριξης της κερδοφορίας και εφαρμογής του σκληρού προγράμματος των περιβόητων θεσμών.

«Άλλωστε και οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης της ΝΔ είναι στην πλειοψηφία τους γνωστά, δοκιμασμένα στελέχη στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών. Σήμερα επανέρχονται, βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος με αντιλαϊκούς νόμους και αποφάσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλοι διετέλεσαν στελέχη του ΣΕΒ και άλλων μεγάλων εργοδοτικών οργανώσεων» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε πως «το νέο -πιο τεχνοκρατικό- μοντέλο διακυβέρνησης, που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, ουσιαστικά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση»

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως το ΚΚΕ θα παλέψει, μέσα και έξω από τη βουλή, στους δρόμους του αγώνα, πιέζοντας για θετικά μέτρα για το λαό και βάζοντας εμπόδια σε αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή