«Δεν μπορούσαμε να ενημερώσουμε τη Βουλή, προτού αποφανθεί η Δικαιοσύνη»

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 17:08
A- A A+

«Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που προέκυψε το ζήτημα των υποκλοπών, άφησε τη Δικαιοσύνη να ασχοληθεί και να το διαλευκάνει», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι έχει ήδη ζητηθεί εκ μέρους της κυβέρνησης, σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την θωράκιση των θεσμών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη συζήτηση για την παράταση αναστολής του νόμου του 2005 για το «βασικό μέτοχο» -επικυρώθηκε από την συμπολίτευση- δέχθηκε εντονότατη κριτική από την αντιπολίτευση, τόσο για το χειρισμό του ζητήματος των υποκλοπών, όσο και για τις κυβερνητικές επιλογές σε σχέση με την επίθεση κατά του Χρήστου Πολυζωγόπουλου και την ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση, σεβόμενη τους θεσμούς, αδυνατούσε να ενημερώσει τη Βουλή προτού αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

«Σήμερα, όλα βγαίνουν στο φως και υπάρχει μια κυβέρνηση που σέβεται τη νομιμότητα. Πότε θέλατε να ενημερώσει τη Βουλή η κυβέρνηση, όταν το πόρισμα της Δικαιοσύνης ανακοινώθηκε σήμερα;», ανέφερε ο κος Παυλόπουλος.

«Τι κάνουν οι υπουργοί σας; Με βάση τα πορίσματα της Δικαιοσύνης κάνουν τους εκπροσώπους της;» ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. «Προσπαθείτε να υποστηρίξετε ότι είναι θέμα Δικαιοσύνης, ενώ έχει να κάνει με την προστασία των θεσμών. Είναι θέμα τυπικής προανάκρισης και όχι κορυφαίο πολιτικό ζήτημα; Αν στείλατε εσείς το θέμα στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν το ανακοινώσατε; Και σπεύδετε να μας πείτε ότι θα συγκαλέσετε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επειδή το ζήτησε σήμερα ο κος Βενιζέλος;», ρώτησε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Πώς μπορείτε να ισχυρίζεστε κάτι τέτοιο, όταν η ίδια η εφημερίδα (σ.σ. «Τα Νέα») αναφέρει σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση;» ανταπάντησε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή