Live: Κορυφώνεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 10:26
UPD:11:23
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
A- A A+

Κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Κατά τη σημερινή, τρίτη ημέρα της διαδικασίας, θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις υπουργών και υφυπουργών επί των τομέων ευθύνης τους, ενώ θα παρεμβάλλονται ομιλίες βουλευτών. Η αυλαία της συζήτησης θα πέσει μέ νέο κύκλο ομιλιών των πολιτικών αρχηγών.

Ανοίγοντας τη συζήτηση το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησής του για την επόμενη τετραετία, αναπτύσσοντας τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

«Πυξίδα μας παραμένει η Συμφωνία Αλήθειας με τον λαό» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι σκοπεύει να υλοποιήσει όλα όσα είχε πει κατά την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην «επιτάχυνση» της εφαρμογής σημαντικών παρεμβάσεων, όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2019, λέγοντας: «Πείτε το και μία κωλοτούμπα από την ανάποδη».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία, ούτε θα αμφισβητηθούν οι στόχοι. Η επίτευξη, ωστόσο, αυτών των στόχων, η προσέλκυση νέων επενδύσεων και η αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Οι λέξεις-κλειδιά είναι αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα» ανέφερε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή